Az olaj nem finomított, szagtalanított, hidrogénezett vagy fehérített. Ez megőrzi a friss kókusz intenzív ízét és az értékes összetevőket. Nem tévesztendő össze az úgynevezett pálmaolajokkal vagy kókuszzsírokkal, amelyeket általában iparilag dolgoznak fel, és emiatt értékes táplálkozási tulajdonságait vesztették el.
A kókuszolaj szobahőmérsékleten szilárd növényi olaj, amelynek olvadáspontja 20-25 °C. Adagolása közben lehet szilárd vagy folyékony halmazállapotú. A bőrre vagy szőrre való felvitelhez mindössze annyit kell tenned, hogy a kezedbe veszel egy kis olajat, és hagyod, hogy a kezed melegétől picit felolvadjon.
A kókuszolaj gazdag telített zsírsav-gliceridekben, ami elősegíti a hosszú eltarthatóságot. Ennek ellenére, más olajokhoz hasonlóan, hűvös és sötét helyen kell tárolni.
A kókuszolaj napi táplálékkiegészítőként is adható, más olajokkal felváltva. Itt, mint általában a zsír, az állatok gyors energiaellátását szolgálja.
A kókuszolaj a férgek megelőzésére és a féregfertőzés megelőzésére is ajánlott.
A Lunderland kókuszolaja olyan ültetvényekről származik, ahol még mindig nagyon tradicionális mezőgazdaságot folytatnak. A dióféléket ott törik kézzel, és a préselés előtt manuálisan tovább dolgozzák (nem használnak munkamajmokat). A rostok megtisztulása a gyümölcs héjától szintén nem 100%-ban garantált, mint a helyi feldolgozó üzemekben. Emiatt a fehér kókuszolajban maradhatnak a dióhéj legkisebb rostjai, amelyek a szűrés során nem ragadnak meg. Ezek a maradványok gyakran kis, sötét pontokként láthatók az üveg alján. Nem jelentenek minőségi hibát.
Adagolási javaslatok:
Napi táplálékkiegészítőként: kb 1 g / 10 kg testtömeg.
Féregfertőzés esetén 10 testtömeg-kilogrammonként 1 standard teáskanál (kb. 5 g) 1 hétig, majd 1 hét szünet, majd a beadás megismétlése 1 hétig. Féregfertőzés esetén a kókuszolajat más féreghajtó szerekkel kell kombinálni.
Értékelések
There are no reviews yet