A nyúlcsontleves legfontosabb összetevője a kollagén. Ez a rostos fehérje segít fenntartani a szervek és szövetek szerkezetét. Főleg csontokból származik, aminosavakban, például glicinben, hidroxilizinben, prolinban és glutaminban gazdag.
Ezeknek a jelenléte pedig számos előnnyel jár:
- Serkenti a gyomor működését és a gyulladásos gócokra adott immunválaszt.
- Az enterociták (bélsejtek) építőköveként működik.
- Szabályozza az enzimatikus antioxidáns rendszer munkáját.
- Kölcsönhatásba lép más kollagén aminosavakkal, támogatja a kollagéntermelést.
- Segíti a sebgyógyulást vagy más bőrkárosodást.
- Fokozza a fehérje-, glikogén-, glutation-termelést és a sejtregenerációt.
- Javítja a szív- és érrendszer egészségét.
- Elősegíti az izomnövekedést.
- Támogatja az immunrendszert.
A kollagén mellett a leves glükózamint, kondroitin-szulfátot, hialuronsavat és glikozaminoglikánokat tartalmaz. Együttes jelenlétük támogatja az emésztési folyamatokat, serkenti a keratin- és kollagéntermelést, biztosítva a rugalmas, teljesen mozgékony ízületeket, valamint erős hajat és körmöket.
A húsleves összetételét a csontvelőből származó esszenciális ásványi anyagok, például kalcium, magnézium, kálium, vas és szelén egészítik ki. A csontleves kiváló vízforrás a folyadékpótláshoz, például:
- Forró napokon
- Hasmenéskor
- Hányás és dysnatraemia (hiponatrémia vagy hypernatraemia) esetén
- Láz esetén
- Vízfogyasztással kapcsolatos zavarok javítására
- Szedett gyógyszerek beadásához
- Magas fizikai aktivitáskor
- Túlzott stresszhelyzetekben
A levest lassú főzési folyamat során állítják elő, amely csaknem egy egész napig tart. A termikus feldolgozás ezen formája lehetővé teszi kutyánk legjobb és legegészségesebb összetevőit a csontokból.
A csontleves többféleképpen felhasználható kutyád étrendjének gazdagításához. Hogyan tudod kreatívan használni?
- Hozzáadjuk a vízhez: tálaljuk hűtőszekrény hőmérsékletén (főleg nyáron), szobahőmérsékleten vagy enyhén felmelegítve (a felmelegedés további aromát szabadít fel, ami vonzóbbá teszi, különösen a hidegebb hónapokban).
- Házi készítésű finomságok: adj hozzá csontlevest a házi kutyacsemegékhez. Használd folyékony összetevőként süteményreceptekben, fagyasztott nyalós falatkákban, hús- vagy zöldség-gyümölcs koktélok alapjaként, vagy akár jégkockákba, mint frissítő falat a forró napokon. A csontleves fagyasztása segít megőrizni értékes tápanyagait és meghosszabbítja a termék eltarthatóságát.
- Száraztápok áztatása: ha kutyád szárazeledelt eszik, normál víz helyett csontlével is puhíthatod. Ez az ételt ízletesebbé és vonzóbbá teszi kutyád számára.
Adagolás : 12 ml húsleves / 1 kg kutya testsúly
Tárolás : Hűtött helyen tárolandó. Felbontás után 5 napon belül fogyasztandó.
Természetben előforduló üledék az alján.
Hozzávalók : 100% nyúl csontleves
Analitikai összetétel:
Nedvesség: 98,5%
Nyershamu: <0,2%
Nyersfehérje: 0,6%
Nyersrost: <0,2%
Nyers zsír: 0,3%
Kalcium: 0,041 g/kg
Foszfor: 0,1 g/kg
Nátrium: 0,02%
Magnézium: 0,002% Kálium: 0,002%
Kalóriatartalom: 6 kcal/100g.